dimecres, 31 de desembre del 2008

¡ A qui correspongui !

Poso en coneixement de qui correspongui les següents anomalies que segons el meu judici venen produint-se en aquest municipi de Toralla (Conca de Dalt). Amb el consentiment del consistori municipal amb CIU com a partit en majoritari.

En primer lloc. A l'arribada del poble de Toralla ens trobem la carretera plena de pedres que tenen els seu origen a la gran degradació mecànica del terreny que ocasionen la gran quantitat d'ovelles que la travessen. Sense cap control del lloc per on passen. Tot això suposa un greu perill per la circulació.

En segon lloc. Arribem al poble de Toralla i ens trobem amb una pestilent catifa negra d'excrements dels xais, acompanyada d'un inseparable sèquit de mosques, obligant als soferts veïns a tancar portes i finestres. Això tampoc és la solució perqué els animalets acaben passejant-se pel menjar després d'haver-ho fet per on només Déu sap.

En tercer lloc. El poble de Toralla que pràcticament només té un carrer, ha estat arreglada pels dos extrems del poble deixant la part del centre (20 metres aprox). Sense arreglar. Segons arguments del consistori, per no disposar de mitjans econòmics per acabar. No ens ho creiem!!! jo particularment, NO!!!

En quart lloc. Crec que també seria interessant saber a qui se li adjudiquen la majoria d'obres del municipi i es comprobés a quin preu. Potser tindriem alguna sorpresa. I jo no vull pensar malament.

En cinquè lloc. Destacar que quan un veí preten arreglar casa seva se li exigeixen permisos de tot tipus per no trencar l'entorn urbanístic. Cosa que em sembla molt bé, però molt contradictòria quan es permet una granja de més de 1800 xais, amb les seves corresponents molèsties (mal olor i mosques). i que ademés està construïda sense seguir cap normativa urbanística vigent (ferro galvanitzat i uralita) cosa que no ajuda a respectar gaire l'entorn. Segons la legislació actual, una granja ha d'estar situada com a mínim a 500 metres dels límits del casc urbà. L'ajuntament ho ignora per algun motiu. ¿ Potser l'amo és familia de l'alcalde?

En sise lloc. Per el que fa al pla urbanistic crec qu'algu competent haurie de revisar-lo, ja que al meu pare hi ha uns Senyors units per parentiu i d'altres per amistat, amb al Senyor Alcalde. dels que no dire que sels hi hagi requalificat tots als terrenys. ( Nomes als propers al nucli urba ). En vistes a una futura possible expansio. Als que demanem justisia i igualtat ens posen tota mena de d'entrbancs fins i tot volen expropiarnos algun terreny per ferlo zona verda sen del tot inesesaria.

La meva pregunta és...
¿Necessitat, Venjança o Prevalicació?

Nota:
Sóc un enamorat de la natura i per suposat de tots els animals ( excepte les mosques ) però tal quantitat d'ovelles estan acabant amb tot, ja que al seu pas arrassen amb tot el que troben i no crec que contribuiexin molt al respecte per l'entorn natural.

3 comentaris:

* EL DUC * ha dit...

PRÒXIMAMENT.L'AIGUA DE TORALLA, d'on ve i a on va

Anònim ha dit...

lástima por un pueblo tan bonito como Toralla. es una maravilla de pueblo, con su paisaje que no encuentras en todos los sitios... No obstanste, la granja de corderos en el medio del pueblo, estropea toda la belleza de dicho pueblo y su naturaleza. Soy extranjero y visité Toralla y me gusto muchísimo pero siento pena al ver que día a día se estropea la naturaleza de esa zona por culpa de estos corderos sin culpa, ja que sus amos y las autoridares son los verdaderos culpables de tal deterioro.

Anònim ha dit...

Estoy totalmente de acuerdo. Ese precioso pueblo en lo alto de la montaña queda totalmente degradado con la gran mole de galvanizado que es esa granja. Nido de pulgas, moscas, e infecciones varias para todos los habitantes del pueblo. No cumple noramativa alguna. Y es que señores, aún quedan bárbaros en los ajuntamientos.
En un país como el nuestro, avanzado en teoría en el año 2009 no puede permitir la destrucción de los paisajes de nuestras zonas rurales.
Sin contar lo insalubre que es tener una granja de 2000 corderos a menos de 50 metros de las viviendas.
Increible pero cierto.